Fakta om protein


Av David Heber, M.D., Ph.D., F.A.C.P., F.A.C.N.
Leder av Herbalifes Ernærings- og Vitenskapelige Råd

Hvor vi enn snur oss er det noen som markedsfører en ny diett som lovpriser kraften av protein. Men om du vil gå ned i vekt, gå opp eller opprettholde din nåværende vekt, så går viktigheten av proteinet langt utover utseende og muskelbygging.

Protein - en nødvendighet for alle
Protein er en viktig komponent i enhver celle i kroppen. Det er en organisk forbindelse, som består av 22 aminosyrer, ellers kjent som byggesteinene i livet. Protein er lagret i muskler og organer, og kroppen bruker det til å bygge og reparere vev, samt for produksjon av enzymer og hormoner.

Proteiner også gjøre det mulig for blodet å transportere oksygen rundt i kroppen. Sammen med fett og karbohydrater, protein er et "makronæringsstoff", som betyr at kroppen trenger relativt store mengder av det. Medisinsk Institutt i det Nasjonale Vitenskapsakademi i USA har konkludert med at vårt daglige proteinbehov utgjør ca 10 % til 35 % av vår totale kaloriinntak, - menn trenger litt mer enn kvinner. Mangel på protein kan føre til tap av muskelmasse, redusert immunforsvar, samt svekkelsen av hjerte og luftveier.

Hvordan proteiner påvirker vekten din
Den utstrakte populariteten av høyprotein dietter skyldes i stor grad deres evne til å håndtere sult. Når protein absorberes, sender den et signal til hjernen om å minske sultfølelsen. En annen fordel med protein er at det løfter hvilestoffskiftet ved å opprettholde muskelmasse. Ettersom vi aldres reduseres muskelmassen hvis vi ikke trener, så å holde seg i form er en nøkkel til å forbrenne fett ved å holde stoffskiftet høyt. Protein fører også til en mye mindre rask vekst og fall i blodsukker og insulin, slik at du unngår "sukker oppturer og nedturer" etter å ha spist søtsaker uten tilstrekkelig protein. Enkelte matvarer, men gir et sunnere kilde for protein enn andre.

Vurder kilden
Du kan få sunne proteinkilder uten høye nivåer av mettet fett. For eksempel soyabønner, nøtter og helkorn gir protein uten mye mettet fett, og gir rikelig med sunn fiber og mikronæringsstoffer også. Hvis du ser etter enda en flott måte å få sunne proteiner på, finner du vegetabilske proteinkilder i Herbalife Formula 1, som har høy kvalitet og har lavere kalori nivåer med så å si ikke tilsatt fett. Med Herbalife ® produkter kan du skredddersy ditt daglige inntak av protein for å matche kroppens behov. Med et utvalg av Formula 1 shaker og snacks, hjelper Herbalife programmet deg å bygge eller vedlikeholde mager muskelmasse, og samtidig bidra til en sunn vektkontroll.

Nå som du har økt din kunnskap om proteiner, kan du effektivt forbedre kostholdet og legge til rette for god helse.